Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος κοινοβουλευτική παρέμβαση για την πώληση της "μικρής" ΔΕΗ

Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, κατέθεσε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής Νίκος Νικολόπουλος με θέμα :

«ΑΡΟΝ-ΑΡΟΝ ΠΩΛΗΣΑΙ ΑΥΤΗΝ.

Η πώληση της ΔΕΗ αποτελεί σαφές πλήγμα κατά της οικονομίας και της εθνικής κυριαρχίας, δεν αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση, αλλά είναι δώρο της κυβέρνησης στον υποψήφιο αγοραστή, το όνομα του οποίου παραμένει ακόμα μυστικό.

Η επιδίωξη σαφής. Η Κυβέρνηση τρέχει σαν να θέλει να προλάβει να εκτελέσει τα συμβόλαια που έχει υπογράψει με τους ξένους δανειστές και τους Έλληνες νταβατζήδες της εγχώριας διαπλοκής. Δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά επίσης και η μη διάψευση Σαμαρά στα γραφόμενα περί συμμετοχής του αδελφού του στο σχήμα υποψήφιου αγοραστή της ‘’μικρής ΔΕΗ’’. Το ΧΡΙ.Κ.Ε κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση μέσω της Βουλής των Ελλήνων προς τον Πρωθυπουργό»

Μεταξύ των ερωτημάτων θέτει και ένα που έχει να κάνει με το περίφημο ζήτημα «ΑΛΛΟ ΝΟΜΙΜΟΝ και ΑΛΛΟΝ ΗΘΙΚΟΝ», όπως άλλωστε έλεγε ο ίδιος ο Α. Σαμαράς πριν λίγα χρόνια στις σκάλες της Ρηγίλλης ως νεοεκλεγείς τότε πρόεδρος της ΝΔ, για το ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ. Το ίδιο θέμα τώρα μπαίνει και αφορά τον αδελφό του Αλέξανδρο Σαμαρά.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης είναι το εξής:

 ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Οι τελευταίες κυβερνήσεις της χώρας με πρόσχημα την απελευθέρωση στη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, αποφάσισαν την είσοδο και άλλων παικτών, στον τομέα της ενέργειας και ειδικότερα της παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος,  που θα ανταγωνίζονταν το κρατικό μονοπώλιο της ΔΕΗ. Μάλιστα κάθε φορά οι αρμόδιοι υπουργοί αλλά και οι εκάστοτε Πρωθυπουργοί  διαβεβαίωναν ότι έτσι θα μειωθεί η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος για τον καταναλωτή και ταυτόχρονα πως θα απαλλαχθούμε από τον βρόμικο λιγνίτη.

Γι’ αυτό και πρότειναν την εισαγωγή στο ενεργειακό μείγμα της χώρας του καθαρού μεν, αλλά εισαγόμενου και ακριβότερου φυσικού αερίου δε, με το επιπλέον επιχείρημα ότι οι νέες μονάδες θα είναι ευέλικτες και θα στηρίξουν την ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

Τίποτα δυστυχώς από τα ανωτέρω δεν επαληθεύθηκε.

Η ζήτηση έπεσε, η τιμή του φυσικού αερίου αυξήθηκε (και λόγω φόρων), η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (ΑΠΕ) διπλασιάστηκε, με αποτέλεσμα οι Μονάδες αυτές με καύσιμο φυσικό αέριο σήμερα να υπολειτουργούν και να επιδοτούνται για να παραμείνουν στη ζωή με πολύ υψηλό κόστος, ποσά που όμως πληρώνει ο καταναλωτής.

Παράλληλα, για να προσελκύσουμε αυτές τις νέες μονάδες επέλεξαν ως μοντέλο αγοράς την υποχρεωτική ημερήσια αγορά (pool).

Τελικά όμως δεν αναπτύχθηκε ανταγωνισμός στην αγορά, το δε μοντέλο αγοράς, δεν επιτρέπει σήμερα να πέσουν οι τιμές, όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη, παρά την υπερπροσφορά ενέργειας λόγω διπλασιασμού της παραγωγής από ΑΠΕ.

Δυστυχώς ο εφιάλτης για τον καταναλωτή δεν σταματάει εδώ.

Τώρα με πρόφαση τη δημιουργία πραγματικού ανταγωνισμού στην αγορά η τρόικα αποφάσισε ότι πρέπει να πωληθεί η «μικρή ΔΕΗ» και να δοθεί το management της ΔΕΗ σε ιδιώτες μαζί με το 17% των μετοχών.

Όμως η δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ» δεν μπορεί από μόνη της να δημιουργήσει ανταγωνιστική αγορά, καθώς όπως είναι γνωστό και αδιανόητο η ύπαρξη δύο ολιγοπωλίων δεν εξασφαλίζει κατ’ ανάγκη ανταγωνισμό, όταν μάλιστα το σημερινό μοντέλο αγοράς, θα δίνει το δικαίωμα στον νέο ιδιοκτήτη της ΔΕΗ να πωλεί την λιγνιτική παραγωγή, που του κοστίζει 35 ευρώ/MWH, στην τιμή της αγοράς, που θα είναι 80 ευρώ/MWH, χωρίς να μπορεί κανείς να τον εγκαλέσει για υπέρογκα ή και αισχρά κέρδη.

Η δε κυβέρνηση της χώρας δεν θα μπορεί να ασκήσει ούτε την κοινωνική ούτε τη βιομηχανική πολιτική της.

Οι υπεραξίες από την εκμετάλλευση του εθνικού πλούτου θα πηγαίνουν στα χέρια ιδιωτών.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών και οι «πρόθυμοι θεληματάρηδες» της συγκυβέρνησης της «συμφοράς», μαζί τους και οι «κυβερνητικοί βαστάζοι» παρ’ όλα αυτά ακράτητοι δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα, στο όνομα της κοινωνίας, αλλά στην πραγματικότητα σε βάρος της κοινωνίας.

Και για όποιον δεν παρακολουθεί από κοντά τα θέματα της ενέργειας, τα ερωτήματα εξακολουθούν να είναι πολλά: τι είναι η μικρή ΔΕΗ, γιατί να γίνει αποκρατικοποίηση, ποιος χάνει, ποιος κερδίζει, γιατί φωνάζουν οι πολίτες και οι συνδικαλιστές, γιατί και πως κατάφεραν να έχουν μαζί τους υποστηρικτές τους αντιπολιτευόμενους Βουλευτές από τα δεξιά μέχρι και τα αριστερά , ακόμα και Μητροπολίτες!!!

Επειδή η αθλιότητα της κυβέρνησης του Σαμαρά και του Βενιζέλου ήταν αρκετή για να κάνουν πράξη ακόμη και το χειρότερο έγκλημα, το οποίο προσπαθούν και θέλουν  να κρύψουν περιτυλίγοντάς το με επιχειρήματα όπως :

 1. «η ΔΕΗ έχει μεγάλο χρέος», όταν οι ίδιοι οι συγκυβερνώντες μόνο τα τελευταία χρόνια χάρισαν 1,2 δις € στους ιδιώτες παραγωγούς - επιβαρύνοντας την ΔΕΗ -  για να έχουν τις μονάδες τους σε ετοιμότητα ! 
 1. «Εμείς δεν θα πάρουμε τα λεφτά αλλά η ΔΕΗ», λες και οι συγκυβερνώντες το κάνουν για να ωφεληθεί η ΔΕΗ. Ολοι γνωρίζουν ότι στην πραγματικότητα το κάνουν για να πάρουν τα μισά λεφτά οι χρηματιστηριακές εταιρείες που κατέχουν σχεδόν το σύνολο των μετοχών και τις όποιες διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο.
 1. «Θα μειωθεί η τιμή του ρεύματος», λέει η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, ψευδόμενη ασύστολα μια και ξέρει πολύ καλά πως η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ έχει μέχρι τώρα αυξήσει την τιμή κατά 100% και τα επόμενα χρόνια θα διπλασιαστεί ξανά, η τιμή της!

Επειδή ο Γκίντερ Έτινγκερ, αρμόδιος επίτροπος για την Ενέργεια, επισημαίνει ότι ‘σύμφωνα με τις διατάξεις της οδηγίας 2009/72/ΕΚ για την ηλεκτρική ενέργεια οι πελάτες πρέπει να ειδοποιούνται δεόντως σχετικά με οποιαδήποτε πρόθεση τροποποίησης των συμβατικών όρων από τον προμηθευτή και να ενημερώνονται σχετικά με το δικαίωμα λύσης της σύμβασης το οποίο είναι ελεύθεροι να ασκήσουν αν δεν αποδέχονται τους νέους όρους’.

Επειδή οι εγκαταστάσεις που συγκροτούν την ‘Μικρή ΔΕΗ’ και ο ΑΔΜΗΕ αποτελούν ανυπολόγιστης αξίας δημόσια περιουσία, που φτιάχτηκε με το αίμα και τον ιδρώτα  των Ελλήνων φορολογούμενων αλλά και των εργαζομένων.

Επειδή με αυτόν τον δημόσιο πλούτο, που με την αξιοποίησή του η χώρα μας κάλυψε όλες τις ηλεκτρενεργειακές ανάγκες της για 60 και πλέον χρόνια, βρέθηκαν σήμερα οι «εφιάλτες» να τον χαρίσουν έναντι πινακίου φακής σε ιδιώτες.

Επειδή η Κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση και κανένα δικαίωμα να προχωρήσει στην πλήρη διάλυση της Δ.Ε.Η.

Επειδή και φυσικά δεν μπορεί να περνάει τέτοιου είδους νομοσχέδια από το θερινό τμήμα της Βουλής.

 

Επειδή η ΔΕΗ δεν είναι μόνο ενέργεια είναι και το νερό, όπου υπάρχει στους ταμιευτήρες των φραγμάτων των υδροηλεκτρικών εργοστασίων και επειδή ως εκ τούτου οι «υποτακτικοί» των ξένων δανειστών, παραχωρούν και το νερό, το δημόσιο αγαθό που προορίζεται για άρδευση αγροτικών εκτάσεων και ύδρευση οικισμών.

 

Επειδή οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες, μένουν πιστοί στις παρακαταθήκες του Κων. Καραμανλή και εξακολουθούμε να πρεσβεύουμε ότι «όλοι οι Έλληνες πολίτες –ανεξαιρέτως- πρέπει να είναι οι αποκλειστικοί νομείς του πλούτου που παράγουν οι Εθνικές επιχειρήσεις διάθεσης δημόσιων αγαθών».

Επειδή η ΔΕΗ πρέπει να επεκταθεί σε νέες αγορές και πεδία (όπως λ.χ. το φυσικό αέριο) και όχι να συρρικνωθεί.

Επειδή η διάλυση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ αποτελούν έγκλημα διαρκείας που καταδικάζει μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού να στερείται ενός βασικού κοινωνικού αγαθού, του ηλεκτρικού ρεύματος

Επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων διαφωνεί με τις πολιτικές εκποίησης Εθνικού πλούτου και αγοραιοποίησης δημόσιων αγαθών και επειδή δεν θέλει να επιτρέψει στην συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου να  γυρίσει, την Ελλάδα  στην εποχή της “ULEN “ και της “POWER”.

Για τούτο ερωτώνται ο Πρωθυπουργός, ο Υπουργός Εξωτερικών (ως αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης) καθώς και οι συναρμόδιοι υπουργοί:

 • Αληθεύει ότι η ΔΕΗ είναι ένα από τα δώδεκα προαπαιτούμενα των ξένων δανειστών;
 • Ποια συμβόλαια εξυπηρετούνται και σε βάρος ποιων;
 • Αληθεύει ότι στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες το δίκτυο της ενέργειας είναι υπό δημόσιο έλεγχο;
 • Αλήθεια πως γίνεται η παραγόμενη ενέργεια στην χώρα μας να είναι σχεδόν διπλάσια της κατανάλωσης και παρ’ όλα αυτά οι τιμές της να ανεβαίνουν;
 • Το άνοιγμα της αγοράς προς όφελος των όποιων επενδυτών, μπορεί να είναι αυτοσκοπός για μια χώρα που έχει άμεση ανάγκη από φθηνό ρεύμα-ενέργεια για την κάλυψη των βασικών αναγκών των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων;
 • Αληθεύει αυτό που καταγγέλλεται από πλήθος site που παραθέτουμε ότι ο αδελφός του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά έχει, έστω και με δαιδαλώδεις διαδρομές, αποκτήσει “εταιρική συμμετοχή” με τον διαθρυλούμενο υποψήφιο και πιθανό αυριανό “ιδιοκτήτη” κομματιών της ΔΕΗ (ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ);
 • Εάν συμβαίνει, τότε το πράγμα συμφωνείτε ότι ξεφεύγει από μια “απλή” υπόθεση κερδοφόρας συμμετοχής σε μια κοινοπραξία κατασκευής οικιών και θερέτρων αναψυχής για Κινέζους ή όποιους άλλους, αλλά ότι πρόκειται για ένα ηθικό σκάνδαλο μεγατόνων;
 • Εάν δεν συμβαίνει και δεν έχει δόση αληθείας-όπως θέλω να πιστεύω και εγώ και να ελπίζω- τότε γιατί τόσες μέρες δεν έχετε στείλει μία επίσημη, δημόσια διάψευση στα, παρακάτω site, που με τους εξής τίτλους καταγράφουν αυτό που συνταράσσει όλη την Ελλάδα;

Συγκεκριμένα σας αναφέρω τίτλο και site ή blog:

Σοϊ πάει τα ρουσφέτια ο Σαμαράς. Ο Αδελφούλης φερόμενος αγοραστής της ΔΕΗ ;

http://www.hellasforce.com/blog/soi-pai-ta-rousfetia-o-samaras-o-adelfoulis-feromenos-agorastis-tis-dei/

Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΕΚ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΩΝ ΤΗΣ "ΜΙΚΡΗΣ" ΔΕΗ (ΓΕΚ- ΤΕΡΝΑ) ΚΤΙΖΕΙ ΒΙΛΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ "ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ"

  ο αδελφός του σαμαρά μαζί με έναν εκ των διεκδικητών της ...

energiakoiergazomenoidei.blogspot.com/2014/06/blog-post_8609.html

26 Ιουν 2014 - Αν αύριο αποδειχθεί, ότι ο αδελφός του Σαμαρά έχει, έστω και με ... στον αυριανό "ιδιοκτήτη" κομματιών της ΔΕΗ (ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ), τότε το πράγμα ...

Έχετε επισκεφθεί αυτή τη σελίδα κατά το παρελθόν.

  ROMIANEWS: Ο αδελφός του Σαμαρά μαζί με έναν εκ των ...

romiazirou.blogspot.com/2014/06/blog-post_5584.html

26 Ιουν 2014 - Αν αύριο αποδειχθεί, ότι ο αδελφός του Σαμαρά έχει, έστω και με δαιδαλώδεις ... Με τη "μικρή " ΔΕΗ ετοιμάζονται να επαναλάβουν την.

DeiNews: Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΕΚ ...

deinews.blogspot.com/2014/06/blog-post_6617.html

26 Ιουν 2014 - Αν αύριο αποδειχθεί, ότι ο αδελφός του Σαμαρά έχει, έστω και με ... Θεοδωράκης (ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ) υπέρ του ξεπουλήματος της ΔΕΗ και του Νερού.

ο αδελφός του σαμαρά μαζί με έναν εκ των διεκδικητών της

elladanea.gr/ο-αδελφός-του-σαμαρά-μαζι-με-εναν-εκ-των/

26 Ιουν 2014 - Αν αύριο αποδειχθεί, ότι ο αδελφός του Σαμαρά έχει, έστω και με ... στον αυριανό «ιδιοκτήτη» κομματιών της ΔΕΗ (ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ), τότε το πράγμα ...

Αλέξανδρος Σαμαράς - μακeδων - Blogger

originalmakedon.blogspot.com/2012/07/blog-post_18.html

18 Ιουλ 2012 - Αλέξανδρος Σαμαράς - Λαμόγιο ο αδελφός του πρωθυπουργού ; .... ψέματα και αλήθειες για τη μικρή ΔΕΗ Του Χάρη Φλουδόπουλου Δίνουν τον ...

Άνεμος Αντίστασης: Ο αδελφός Σαμαρά έκοψε δώρα, μείωσε ...

anemosantistasis.blogspot.com/2013/08/blog-post_4202.html

24 Αυγ 2013 - Ο αδελφός Σαμαρά έκοψε δώρα, μείωσε μισθούς στο Κολέγιο Αθήνων. Προπομπός ..... Τραγωδία με 43χρονο προϊστάμενο της ΔΕΗ: Βρέθηκε ν.

Κρίνεται η νομιμότητα της απόλυσης της καθηγήτριας που ...

www.koutipandoras.gr/.../krinetai-i-nomimotita-tis-apolysis-tis-kathigitri...

Samaras-k-aderfos.png. 28 Νοεμβρίου. 10:212013. Εκτύπωση του άρθρουΜοιράσου αυτό το άρθρο. . Μία από τις πλέον σημαντικές διαδικασίες σε ...

Πυρετός διαβουλεύσεων στο Μαξίμου ενόψει της μικρής ΔΕΗ

www.axortagos.gr/piretos-diavoulefseon-sto-maksimou-enopsei-tis-mikri...

bankingnews » 03 Ιουλίου 2014, 18:12 » δεη, μαξιμου, σαμαρα, επαφες. δεη ... Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΕΚ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ

Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΕΚ ΤΩΝ ...

klassikoperiptosi.blogspot.com › ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ - ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

25 Ιουν 2014 - Αν αύριο αποδειχθεί, ότι ο αδελφός του Σαμαρά έχει, έστω και με ... στον αυριανό "ιδιοκτήτη" κομματιών της ΔΕΗ (ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ), τότε το πράγμα ...

Ο ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος