Loading...
 Start Page
40 χρόνια από το διπλό έγκλημα του Ιουλίου του 1974. Πραξικόπημα & Τουρκική Εισβολή - Κατοχή του 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ν. Νικολόπουλος: Εθνικός μας πόθος η απελευθέρωση της Κύπρου και η επανένωση της. Η Τουρκία παραβιάζει συστηματικά το Διεθνές Δίκαιο και καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Εκδήλωση πραγματοποίησε η Χριστιανοδημοκρατική Νεολαία στο Συνεδριακό Κέντρο του ΧΡΙ.Κ.Α. «Π. Κανελλόπουλος» (στο Μοναστηράκι) αφιερωμένη στους ήρωες του Κυπριακού Αγώνα. Στην εκδήλωση προβλήθηκαν ντοκιμαντέρ, ενώ στην αίθουσα είχε στηθεί και έκθεση φωτογραφίας.

 

Η Γενική Γραμματέας της ΧΡΙ.Ν.Ε. Χριστίνα Τσίγκα ανοίγοντας την εκδήλωση μεταξύ άλλων είπε: 

«40 χρόνια από την εισβολή του «Αττίλα» στη Μεγαλόνησο και η Κύπρος παραμένει «ντε φάκτο» μοιρασμένη στα δύο και ουδείς φαίνεται να ασχολείται.

Κάποιοι μεγαλοσχήμονες λένε πως δεν πουλάει το Κυπριακό και γι΄ αυτό δεν βρίσκει χώρο και στα έντυπα και στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Η τελευταία φορά, που στρέψαμε σοβαρά το βλέμμα στη Μεγαλόνησο, ήταν πριν από 10 χρόνια, όταν τέθηκε σε δημοψήφισμα το κατάπτυστο σχέδιο Ανάν, το οποίο απέρριψαν με μεγάλη πλειοψηφία οι Ελληνοκύπριοι και ο απανταχού Ελληνισμός, έχοντας μπροστάρη του μυριόστομου «ΟΧΙ», τον αείμνηστο πατριώτη Τάσο Παπαδόπουλο, αλλά και τον Κώστα Καραμανλή σταθερό συμπαραστάτη.

Τα θυμίζουμε όλα τούτα και ψέγουμε τους ξεχασιάρηδες» κατέληξε η Χρ. Τσίγκα, «ως ελάχιστο χρέος στους νεκρούς. Ως ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς τους στο πολύπαθο έθνος»…

Στην εκδήλωση παρενέβησαν νέες και νέοι, καθώς και ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:

«40 χρόνια μετά τον «Αττίλα» προσκυνάμε τους ήρωες του ’74, που αντιστάθηκαν στον Αττίλα, καθώς και στους μάρτυρες της ΕΟΚΑ, με τον ίδιο καρδιακό παλμό, που δονούσε τις καρδιές των Ηρώων του Έθνους μας.

40χρόνια από το διπλό έγκλημα του Ιουλίου του 1974 Πραξικόπημα & Τουρκική Εισβολή Κατοχή του 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

40 χρόνια μακριά από τα σπίτια και τους τόπους των πρόγονων, 250.000 Κύπριοι παραμένουν ξεριζωμένοι και πρόσφυγες στην ίδια την πατρίδα τους»!

Ο Νίκος Νικολόπουλος κάλεσε τις νέες και τους νέους της Χριστιανοδημοκρατικής Νεολαίας να μην ξεχνούν ποτέ το καθήκον προς την Πατρίδα και τόνισε: :

«Τα νιάτα είναι παρόντα σε όλους τους εθνικούς αγώνες και καταβάλλουν πάντοτε, βαρύ τίμημα. Έτσι και στον εθνικό αγώνα για την απόκρουση της Τουρκικής εισβολής της Κύπρου, τα γενναία Ελληνόπουλα έδωσαν την ζωή τους.

Αυτά ήσαν οι  μπροστάρηδες στον εθνικο- απελευθερωτικό αγώνα του 1955 – 1959, όταν νέα παιδιά – μαθητές, όπως ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης, έδωσαν την ζωή τους φτάνοντας μέχρι  και την αγχόνη».

Στην συνέχεια  τον λόγο πήρε η υπεύθυνη της νεολαίας στην Αττική Τζένη Λέκκα, όπου με πάθος υπογράμμισε:  «Η κατοχή του Αττίλα πρέπει να τερματισθεί. Είμαστε δίπλα σε όσους συνεχίζουν να αγωνίζονται.

40 χρόνια μετά την επέμβαση που συνοδεύτηκε με χιλιάδες νεκρούς & θύματα, χιλιάδες κακοποιηθέντες με ανοιχτή ακόμα την πληγή της διακρίβωσης της τύχης τους»!

Εξάλλου ο εκπρόσωπος τύπου του ΧΡΙ.Κ.Α. Γιώργος Κανελλάκης στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων είπε:

«40 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑΣ&ΚΑΤΟΧΗΣ από την 20η Ιουλίου, που το βάρβαρο πόδι του ττίλα πάτησε τ' αγιασμένα και αιματοβαμμένα χώματα της.

Σαράντα χρόνια μετά, εκείνος ο αγώνας δεν έχει δικαιωθεί,  για αυτό και εμείς δεν ξεχνάμε και αγωνιζόμαστε για την οριστική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού ζητήματος.

Έκαναν πρόσφυγες τους αδελφούς μας που επί αιώνες κατοικούσαν στο νησί, 200.00 πρόσφυγες, 4.000 νεκροί, 1.619 αγνοούμενοι, ο τραγικός απολογισμός..

40 χρόνια μετά και ουδεμία δικαίωση επήλθε για τα σοβαρά εγκλήματα εις βάρος των Ελλήνων κυπρίων».

Την συγκέντρωση έκλεισε η Πρόεδρος της ΧΡΙ.Ν.Ε. Ελίνα Αναγνωστοπούλου, που μεταξύ άλλων είπε: «40 χρόνια μετά την εισβολή έρχονται στο νου μας οι ήρωες του Απελευθερωτικού Αγώνα του1955-1959 Γρηγόρης Αυξεντίου Ευαγόρας Παλληκαρίδης  κ.α.

40χρονια μετά κλείνουμε γόνυ στα ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΜΝΗΜΑΤΑ στα ιερά κόκαλα των παλληκαριών της ΕΟΚΑ που αγωνίσθηκαν ενάντια στην Αγγλική τυραννία.

Εκτός από τον οφειλόμενο σεβασμό στην μνήμη όλων των ηρώων που αποτίουμε σήμερα θέλουμε να διακηρύξουμε ότι τέτοιες πράξεις αποτελούν, για μας και τους νέους μας, φωτεινά παραδείγματα  αγώνα προσήλωσης στην πατρίδα και αγώνα ακόμα και με την ίδια μας την ζωή, για αυτήν»!

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος