Loading...
 Start Page
Τιμωρούν τις περιφερειακές εφημερίδες γιατί αρνήθηκαν να υπογράψουν  σύμφωνο ομαλής συμβίωσης με την κυβέρνηση και την τρόικα

 

Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Ακόμα περιμένουμε την «διορθωμένη» διάταξη για τα ΜΜΕ της Περιφέρειας. Είπαν ότι παίρνουν πίσω την «τυποκτόνα» παρ. 2 του αρ. 152, λίγες ώρες πριν την εισαγωγή στην Ολομέλεια και ακόμη δεν  να μερίμνησαν για την ενίσχυση των κανόνων δημοσιότητας με τη διατήρηση της υποχρεωτικής δημοσίευσης στον Τύπο  που δεν επιβαρύνει μάλιστα το Δημόσιο, αλλά αποτρέπει  την  οικονομική ζημιά,  που μπορεί να προκληθεί στο Δημόσιο, με τη                 νόθευση των κανόνων δημοσιότητας των προκηρύξεων διαγωνισμών».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Σε τροπολογία του Υπουργείου Υγείας έκρυψε η Κυβέρνηση

τα γραμμάτια εξόφλησης προς τους νταβατζήδες των ΜΜΕ .»

Με αφορμή τη σκανδαλώδη τροπολογία που κατέθεσε η Κυβέρνηση σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας,  μέσω της οποίας προικοδοτούνται αφειδώς οι βαρώνοι των ΜΜΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΧΡΙΚΑ  κ. Γ.Κανελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε κρύπτη νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας , κοινώς άσχετη τροπολογία , αποφάσισε η Κυβέρνηση να κρύψει γραμμάτια εξόφλησης προς τους νταβατζήδες των ΜΜΕ:

Με την εν λόγω τροπολογία τα μαγαζιά ενημέρωσης των νταβατζήδων λαμβάνουν δυο γραμμάτια -άμεσα πληρωτέα- μεγάλης αξίας.

Συγκεκριμένα: :
1) "Σκουπίζονται " για πάρτη τους οι διαφημιστικές εταιρείες, αφού εφεξής οι διαφημιζόμενοι θα τιμολογούνται απευθείας από τα ΜΜΕ.

2) Απελευθερώνονται οι κάθετες και οριζόντιες συμπράξεις ΜΜΕ, προς επίτευξη οικονομιών κλίμακας, με δυνατότητα διπλοαπασχόλησης προσωπικού στα συνδεδεμένα ΜΜΕ.

Οσονούπω,  μετά τα γραμμάτια,   θα πέσει στο τραπέζι και η επιταγή της διαγραφής δανείων για να κλείσει ο λογαριασμός !!!»

Δήλωση της προέδρου της ΧΡΙ.Ν.Ε. Ελίνας Αναγνωστοπούλου:

«Τιμωρούνται οι εκδότες που επέλεξαν συνειδητά να μη γίνουν, ούτε  κρατικοδίαιτοι  εργολάβοι, ούτε  προνομιούχοι εφοπλιστές, λαμβάνοντας αντίδωρα σιωπής από την εξουσία, όντες συνεφαπτόμενοι της».

Εξάλλου η Πρόεδρος της Χριστιανοδημοκρατικής Νεολαίας (ΧΡΙ.Ν.Ε.) Ελίνα Αναγνωστοπούλου, με αφορμή το άρθρο - παρέμβαση του εκδότη Ι. Φιλιππάκη της εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» με τίτλο : «ΤΟ ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΙ Η ΝΕΜΕΣΙΣ», όπου μεταξύ άλλων γράφει : «Κύριε Σαμαρά θέλετε να κλείσετε τις ανυπότακτες εφημερίδες;. Προσέλθετε να σας παραδώσουμε τα κλειδιά των τίμιων, αλλά όχι «υπάκουων» επιχειρήσεων μας», μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Η ΧΡΙ.Ν.Ε. καταγγέλει στην δοκιμαζόμενη από την ανεργία και την φτώχια νεολαία, από τις πολιτικές των Α. Σαμαρά και Ε. Βενιζέλου, το ρουσφέτι προς τους υπερχρεωμένους «βαρόνους». Η τροπολογία - σκάνδαλο χαρίζει τα «θαλασσοδάνεια» των νταβατζήδων και βαστάζων της μνημονιακής διαπλοκής, υποχρεώνοντας να τα πληρώσουν οι χειμαζόμενοι φορολογούμενοι Έλληνες πολίτες. Ενώ έτσι τιμωρεί όσους επέλεξαν συνειδητά να μη γίνουν, ούτε  κρατικοδίαιτοι  εργολάβοι, ούτε  προνομιούχοι εφοπλιστές, λαμβάνοντας αντίδωρα σιωπής από την μνημονιακή εξουσία, όντες συνεφαπτόμενοι της.

Για όσες εφημερίδες, προτίμησαν να είναι εναρμονισμένες με τη ζώσα σκληρή κοινωνική πραγματικότητα, που διαμόρφωσαν οι πολιτικές των μνημονίων και  τάχθηκαν στο πλευρό του λαού, πολεμώντας με ειδήσεις και άρθρα τους κατακτητές, αλλά και τους συνθηκολογούντες με αυτούς, έχοντας συμβάλει ουσιαστικά στη δημιουργία ενός «σκληρού» αντιμνημονιακού ρεύματος που διαμορφώθηκε στην χώρα, αυτή η στάση αντίστασης δεν μπορούσε να παραμείνει ατιμώρητη από τους κυβερνώντες.

Τέλος, στο θερινό πολυνομοσχέδιο με το άρθρο 152 παρ. 2, επιβάλλει μία απροκάλυπτη τιμωρία στις επαρχιακές εφημερίδες που αρνήθηκαν να υπογράψουν σύμφωνο ομαλής συμβίωσης μα την κυβέρνηση και την Τρόικα, επιβάλλοντας τον οικονομικό στραγγαλισμό τους.

Η Χριστιανοδημοκρατική Νεολαία Ανατροπής δηλώνει ότι θα είναι παρούσα στον ανένδοτο αγώνα που ξεκινούν οι περιφερειακές και όλες οι αδέσμευτες εφημερίδες απέναντι στους «βιαστές» της αντικειμενικής  ενημέρωσης, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες»..

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος