Loading...
 Start Page
ΧΡΙ.Κ.Α. : «400 ΝΕΑ «ΜΗ» ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΔΙΔΥΜΟΥ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ»

 «Καταργούν τον κοινωνικό πόρο και έτσι στραγγαλίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία.  Προχωρούν στην ενοποίηση των επικουρικών ταμείων, ΒΆΖΟΥΝ συντελεστή βιωσιμότητας για τα εφάπαξ βοηθήματα. Μετατρέπουν τα επικουρικά ταμεία

σε επαγγελματικά».

Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωση της η Πολιτική Επιτροπή του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και καταλήγει: «Έτσι ο επαναδιαπραγματευτής  που δεν έπαιρνε άλλα μέτρα, βάζει και μαχαίρι στις επικουρικές συντάξεις αλλά και στα εφάπαξ περίπου 70.000 ένστολων μέσω της εφαρμογής της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και στα μετοχικά ταμεία των σωμάτων ασφαλείας που έφερε το πολυνομοσχέδιο.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χιλιάδες ένστολοι  κρεμάνε τα “πηλίκια”  τους…

Ν.ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «ΌΣΟΙ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΒΑΔΙΖΟΥΝ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ»

«Από το 2010 κι εντεύθεν που εισήλθε  βιαίως η χώρα στην κρεατομηχανή του μνημονίου, στην πολιτική ζωή δεσπόζει  μία κλιμακούμενη στρέβλωση εννοιών και λέξεων, που αποσκοπεί να διευκολύνει την ασυδοσία της Κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, την κοινωνική ισοπέδωση, την εθνοαποδόμηση και την επιβολή της νέας αποικιοκρατίας».

Αυτά είπε καλωσορίζοντας τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Σταύρο Τσεκούρα, ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής Νίκος Νικολόπουλος και συνέχισε:

Αυτές τις μέρες ζούμε τον απόλυτο εμπαιγμό των ενστόλων, που μετά το προεκλογικό κυβερνητικό  φλερτ του Μαΐου  που τους ασκήθηκε, με «όπλο» την αποκατάσταση των περικεκομένων αποδοχών τους , το θερινό πολυνομοσχέδιο,   πέφτει ως πέλεκυς στα εφάπαξ τους , φωτίζοντας τα ανάλγητα και νοσηρά πρόσωπα των Μαυρογιαλούρων. 

Όλοι οι ένστολοι -όπως και όλοι οι Έλληνες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα- βιώνουν τη μείωση των μισθών και των συντάξεων, αλλά και την αφόρητη αύξηση των φόρων. 

Ιδιαίτερα ο κόσμος των ένστολων γενικώς χωρίς καμία εξαίρεση υποφέρει από την πρώτη μέρα της «ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ» και τώρα με το επίμαχο άρθρο 221 βλέπει να  πέφτει και νέο  «τσεκούρι» στο εισόδημα του

Επιτέλους, ας καταλάβουν οι καρεκλοκένταυροι της εξουσίας, όσα δεν κατάλαβαν τότε με την παραίτηση μου… που θεώρησαν ότι ήταν «άνευ περιεχομένου» και «άνευ σημασίας», τώρα πια δεν υπάρχουν άλλες αντοχές…

Ας εφαρμόσουν τουλάχιστον όσα οι δικαστικές αποφάσεις ορίζουν.

Επιτέλους πρέπει να πουν έστω και ένα «όχι» στις ξένες δυνάμεις κατοχής, αλλιώς ας το πάρουν απόφαση όσοι τους στηρίζουν ότι θα βαδίζουν από τούδε και στο εξής σ’ ένα κοινωνικό ναρκοπέδιο….

Εμείς οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες με παρέμβαση μας στη Βουλή απευθυνθήκαμε προσωπικά στο Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ζητώντας από τον ίδιο και όλα τα μέλη της «Κυβερνητικής κομπανίας», να διασφαλίσουν όλες τις ρυθμίσεις που υποσχέθηκαν στους ένστολους, την αποκατάσταση μισθών και συντάξεων, την επιστροφή των αναδρομικών και την αυτονομία του ασφαλιστικού φορέα των Αστυνομικών, των Λιμενικών και των Πυροσβεστών, δηλαδή του ΤΕΑΠΑΣΑ (και όλων των ένστολων) .

Εμείς το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της Ανατροπής θα συνεχίζουμε όπως έχουμε καθήκον να αντιπαλεύουμε τις επιχειρούμενες ληστρικές αλλαγές, οι οποίες πέραν της αρνητικής οικονομικής τους διάστασης, όπως μας είπαν  και οι εκπρόσωποι των αστυνομικών θα καταφέρουν νέο καίριο πλήγμα στο αξιόμαχο της Ελληνικής Αστυνομίας και των άλλων Σωμάτων και Κλάδων.

Εμείς μαζί με τους ένστολους περιμένουμε να δούμε, μέσα σ’ ένα κλίμα απίστευτης γελοιότητας, κάποιους «ΛΕΒΕΝΤΟ…ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΟΠΑΤΕΡΕΣ» να σηκώνουν το χεράκι τους και ως «κότες» να λένε «κο –κο – κο» με το γνωστό «ναι σε όλα»!!!

Εμείς ως Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ανατροπής πάμε σήμερα το θέμα στη Βουλή :  «δεν άκουσα, δεν ήξερα, δεν έμαθα, δεν διάβασα….»

Ακολουθεί η ερώτηση όπως κατατέθηκε στην Βουλή:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ       

 Θέμα : Η υπαγωγή του ΤΕΑΠΑΣΑ από το Υπουργείο Εργασίας στο εποπτεύον Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

«Απευθυνόμαστε σε σας σήμερα, 24 Ιουλίου 2014, ημέρα αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη χώρα μας, ζητώντας από σας ως θεματοφύλακα της εύρυθμης λειτουργίας της Κυβέρνησης, να διασφαλίσετε τις ρυθμίσεις που με προσωπική σας παρέμβαση είχε ψηφίσει η Βουλή των Ελλήνων το 2013 και αφορούσαν την διασφάλιση της αυτονομίας του ασφαλιστικού φορέα των Αστυνομικών και των Πυροσβεστών, ήτοι του ΤΕΑΠΑΣΑ.

 Ειδικότερα, με τον Ν. 4142/2013, λόγω της ιδιαιτερότητας των ένστολων και κατ' αναλογική εφαρμογή των ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων, θεωρήθηκε επιβεβλημένη και μεταφέρθηκε η υπαγωγή του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. από το Υπουργείο Εργασίας στο εποπτεύον Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

 Από τον χρόνο υπαγωγής στο Υπουργείο μας και εντεύθεν, εκ μέρους της Διοίκησης του Ταμείου λήφθηκαν μέτρα που εξασφαλίζουν την βιωσιμότητά του για τα επόμενα 40 χρόνια, με αποτέλεσμα τη δημιουργία πλεονασματικών χρήσεων σε ετήσια βάση.

 Σήμερα, όμως, εντελώς αιφνιδιαστικά και πάλι, με ρυθμίσεις που έχουν ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, προβλέπεται:

  Α) η υπαγωγή και πάλι του ΤΕΑΠΑΣΑ στο Υπουργείο Εργασίας

  Β) η ένταξη από 1/1/2015 των τομέων του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλειας του ΤΕΑΠΑΣΑ στο ΕΤΕΑ

  Γ) η εφαρμογή από 1/1/2015 των διατάξεων του Ν. 4242/2014 στους Τομείς του Κλάδου Πρόνοιας του ΤΕΑΠΑΣΑ (ΝΈΟΣ μαθηματικός τύπος υπολογισμού του εφάπαξ, που σημαίνει αυτόματη μείωσή του κατά 40% έως 50%)

  Δ) η κατάργηση από 1/1/2015 των κοινωνικών πόρων, μεταξύ αυτών και των διατάξεων που ψηφίστηκαν προ μηνών από την παρούσα κυβέρνηση.

  Κύριε Πρωθυπουργέ,

 Την ώρα που με αισθήματα ανακούφισης δεχθήκαμε τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήριά σας για την προσφορά μας ως ασπίδα του απλού πολίτη, της κοινωνίας και της Δημοκρατίας, δεν είναι δυνατόν να προωθούνται προς ψήφιση τέτοιες ρυθμίσεις, οι οποίες αν τελικά ψηφιστούν, θα επιφέρουν:

  α) κύμα αθρόων συνταξιοδοτήσεων, περίπου 4.000 αστυνομικών, με αποτέλεσμα τη δημιουργία τεράστιων προβλημάτων στη λειτουργία του Σώματος, αλλά και την κατάρρευση του Ταμείου.

  β) διάψευση προσδοκιών και εύλογη δυσαρέσκεια και αίσθημα αδικίας, λόγω του διαχωρισμού μεταξύ των Αστυνομικών – Πυροσβεστών και στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων και Λιμενικού Σώματος, καθώς για τις δύο τελευταίες κατηγορίες θα ισχύουν διαφορετικές διατάξεις για τα αντίστοιχα Ταμεία τους.»

Αυτή είναι η επιστολή προς τον Πρωθυπουργό και μία παρόμοια πήρε και το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ κόμμα ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ του οποίου είμαι Πρόεδρος. 

Τις επιστολές εκ μέρους των Αστυνομικών Υπαλλήλων και των Αξιωματικών της Αστυνομίας τις υπογράφουν τα προεδρεία των δύο Ομοσπονδιών της ΕΛ.ΑΣ.

 Η Κυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου γι’ άλλη μία φορά συνελήφθη ψευδόμενη.

Εντελώς αιφνιδιαστικά και παρά τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου χωρίς καν να καλέσει την Π.Ο.ΑΣ.Υ. και την Π.Ο.ΑΞΙ.Α. σε διάλογο, επανέφερε προς ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων, την καταστροφική διάταξη με την οποία επιχείρησε και πάλι πριν λίγους μήνες να ψηφίσει και να βάλει ταφόπλακα στα ασφαλιστικά Ταμεία των αστυνομικών που στήθηκαν και λειτουργούν με τα χρήματα τους.

Οι ρυθμίσεις που έχουν γραφεί από τους εκπροσώπους των ξένων δανειστών κουτοπόνηρα θέλουν λάθρα να περάσουν, με την ψήφο των μαλιστανθρώπων, την υπαγωγή του ΤΕΑΠΑΣΑ στο Υπουργείο Εργασίας, την ένταξη από 1/1/2015 των τομέων του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλειας του ΤΕΑΠΑΣΑ στο ΕΤΕΑ, την εφαρμογή από 1/1/2015 των διατάξεων του Ν. 4242/2014 στους Τομείς του Κλάδου Πρόνοιας του ΤΕΑΠΑΣΑ (ΝΈΟΣ μαθηματικός τύπος υπολογισμού του εφάπαξ, που σημαίνει αυτόματη μείωσή του κατά 40% έως 50%) και την κατάργηση από 1/1/2015 των κοινωνικών πόρων, μεταξύ αυτών και των διατάξεων που ψηφίστηκαν προ μηνών από την αυτήν την ίδια κυβέρνηση!!! Άραγες με τη μέθοδο του σαλαμιού πιστεύουν ότι θα τα καταφέρουν, οι υποτακτικοί της ξένης Τρόικας;

  Οι Ομοσπονδίες μας κατέστησαν σ’ όλες τις πολιτικές  δυνάμεις αλλά και προσωπικά στον Πρωθυπουργό την ξεκάθαρη, την καθολική αντίρρησή στις επιχειρούμενες ληστρικές αλλαγές, οι οποίες πέραν της οικονομικής τους αρνητικής διάστασης, θα καταφέρουν καίριο πλήγμα στο αξιόμαχο του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και στην ίδια την οργανική δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επειδή ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της Χώρας με σχετική επιστολή, αλλά και δια ζώσης, όσο και όλοι οι Υπουργοί έχουν ενημερωθεί με το σχετικό ενημερωτικό σημείωμα και με παραστάσεις.

Επειδή δεν θα μπορεί κανείς να πει δεν άκουσα, δεν ήξερα, δεν έμαθα, δεν διάβασα….

Το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ κόμμα ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ερωτά ευθέως τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη:

 1. Γιατί αυτά τα ανακόλουθα μπρος- πίσω;
 2. Γιατί δεν έχει εισακουσθεί η καθολική εκπεφρασμένη έκκληση προς την Κυβέρνηση, για οριστική από τον Υπουργό Εργασία των επίμαχων ρυθμίσεων;
 3. Γιατί «κάθε τρεις και λίγο» επιχειρείται τον ενταφιασμό του Ταμείου, ούτως ώστε να βρεθούν αβοήθητοι στο έλεος των ξένων δανειστών οι Αστυνομικοί;
 4. Μήπως ήταν λάθος η ψήφιση του Ν. 4142/2013;
 5. Έπαψε να υφίσταται η ιδιαιτερότητα των ενστόλων όπως και η κατ' αναλογική εφαρμογή των ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων ώστε να θεωρείται επιβεβλημένη η μεταφορά και η υπαγωγή του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. από το Υπουργείο Εργασίας στο εποπτεύον Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη;
 6. 6.       Ο Κλάδος που χορηγεί τα εφάπαξ στους αστυνομικούς, χρηματοδοτείται ή όχι αποκλειστικά από τις εισφορές των μετόχων, χωρίς να συνεισφέρει το Ελληνικό Δημόσιο ή τρίτος ούτε ένα λεπτό;
 7. Μετά την υπαγωγή του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. στο Υ.Δ.Τ. και μετά το κούρεμα του ποσού  ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, οι τομείς πρόνοιας έλαβαν μέτρα που εξασφαλίζουν την βιωσιμότητα του βάσει αναλογιστικών μελετών που εκπονήθηκαν και προβλέπουν βιώσιμη πορεία για τα επόμενα 40 χρόνια, με αποτέλεσμα τη δημιουργία πλεονασματικών χρήσεων σε ετήσια βάση;
 8. Μειώθηκαν ή όχι τα χορηγούμενα εφάπαξ βοηθήματα κατά 20% για τους ασφαλισμένους στα ταμεία της πρώην Αστυνομίας Πόλεων και κατά 10% για τους ασφαλισμένους στα Ταμεία της πρώην Χωροφυλακής;
 9. Αυξήθηκαν ή όχι οι μηνιαίες εισφορές των ασφαλισμένων από 3%-7% ήτοι από 10 - 40€ μηνιαίως;
 10. Τέθηκε πλαφόν, ως ελάχιστο όριο ασφάλισης για την χορήγηση του εφάπαξ, τα 30 χρόνια;
 11. Με τον N.4254/7-04-2014 για τον Επικουρικό Κλάδο του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. προβλέπεται ή όχι ότι οι παροχές βασίζονται στο διανεμητικό σύστημα προκαθορισμένων εισφορών, με νοητή κεφαλαιοποίηση και οι ασφαλιστικές εισφορές κάθε ασφαλισμένου τηρούνται ή όχι σε ατομικές μερίδες;
 12. Δηλαδή εφαρμόζεται ή όχι η νέα τεχνική βάση που αποβλέπει στην ικανοποίηση της προϋπόθεσης της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος σε ετήσια βάση;
 13. Δηλαδή ισχύει ή όχι ότι ακριβώς και στο ΕΤΕΑ;
 14. Που στηρίζεται η κατάργηση της οικονομικής αυτοτέλειας του επικουρικού κλάδου και η πλήρης ενσωμάτωση του στο ΕΤΕΑ;
 15. Σε περίπτωση εφαρμογής τέτοιων διατάξεων που αφορούν τα ταμεία των Αστυνομικών σε μία επόμενη προσπάθεια της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εργασίας θα υπάρξει όπως προεξοφλείται αθρόα συνταξιοδότηση;
 16. Μπορεί να είναι 4.000 ή και 4.500 αστυνομικοί που έχουν τέτοιο δικαίωμα, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και εκατοντάδες ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί;
 17. Θα δημιουργηθεί ή όχι λοιπόν ένα τεράστιο πρόβλημα στη λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ.;
 18. Θα υπάρξει εύλογη δυσαρέσκεια και αίσθημα αδικίας στις τάξεις τους, λόγω του διαχωρισμού μεταξύ των Αστυνομικών – Πυροσβεστών και στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων και Λιμενικού Σώματος;
 19. Είναι δυνατόν στις Ένοπλες δυνάμεις και στο Λιμενικό να ισχύουν διαφορετικές διατάξεις για τα αντίστοιχα ταμεία τους;

Ο ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος