Loading...
 Start Page
Kamil Ziegler: «Παίρνω 36.000 ευρώ το μήνα από τον ΟΠΑΠ» Ν. Νικολόπουλος: «Στην Ελλάδα της ανέχειας ο κ. Ziegler του ΟΠΑΠ, χωρίς τα bonus και χωρίς τις προαναφερθείσες παροχές, εισπράττει τον χρόνο 432.000 ευρώ»

Ερώτηση στον Πρωθυπουργό Α. Σαμαρά σχετικά με τον προκλητικό μισθό, που δίνει στον εαυτό του ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ Kamil Ziegler, κατέθεσε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής Νίκος Νικολόπουλος.

Ο Νίκος Νικολόπουλος ζητά να απαντήσει ο Πρωθυπουργός, πως τοποθετείται στην  πρόκληση-σκάνδαλο, να εισπράττει διπλάσιο μισθό από το άθροισμα των απολαβών του Πρόεδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού.

Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής θέτει δημόσια το ερώτημα: «Άραγε για ποιο λόγο μια κερδοφόρα εταιρεία, μια εταιρεία δηλαδή που δεν περιμένει να σωθεί από τον επικεφαλής της, μια εταιρεία μονοπώλιο στον κλάδο της, που ελέγχει το 67% της αγοράς τυχερών παιχνιδιών, πρέπει να καταβάλλει κάθε μήνα μισθό «Ντράγκι» στον επικεφαλής της»;

Η δε, υπεύθυνη αθλητικών θεμάτων της Χριστιανοδημοκρατικής Νεολαίας Τζένη Λέκκα (πρωταθλήτρια της άρσης βαρών) από την πλευρά της δήλωσε:

 

Η γραμματέας αθλητισμού της ΧΡΙΝΕ                                 ο πρόεδρος του ΧΡΙ.Κ.Α.

   Τζένη Λέκκα                                                                         Νίκος Νικολόπουλος

«Στην Ελλάδα της ανέχειας πως γίνεται ο κ. Ziegler, χωρίς τα bonus και χωρίς τις προαναφερθείσες παροχές, να εισπράττει τον χρόνο 432 χιλιάδες ευρώ, από ένα πρώην κρατικό μονοπώλιο -από τον ΟΠΑΠ- που έφτιαχνε όσο ήταν κρατικό «σε κάθε πόλη ένα στάδιο, σε κάθε χωριό ένα γυμναστήριο»…

Και τώρα μέσα σε ένα εξάμηνο, αφ’ ότου «χαρίστηκε» στους Τσέχους απέλυσε 350 υπαλλήλους;

Για ποιο νοικοκύρεμα λοιπόν μιλάμε;

Για ποια εθνική στρατηγική; Για ποια φιλοπατρία»;

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης του Ν. Νικολόπουλου έχει ως εξής:

Ερώτηση και ΑΚΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΘΕΜΑ: «Μισθός… Ντράγκι για τον  Kamil Ziegler, ο οποίος ανερυθρίαστα είπε:

“παίρνω 36.000€ το μήνα χωρίς τα bonus”»

"Ναι, παίρνω 36 χιλιάρικα τον μήνα καθαρά χωρίς τα bonus", παραδέχθηκε σε πρόσφατη συνέντευξη του ΟΠΑΠ ο επικεφαλής του, Kamil Ziegler, απαντώντας σε σχετικό δημοσιογραφικό ερώτημα της εβδομαδιαίας εφημερίδας "FMVoice"!   

Μετά από όλα αυτά η "ΟΠΑΠ Αύριο" ανερυθρίαστα αυτοπροβάλλεται ως η "εταιρεία πρότυπο στο ελληνικό επιχειρηματικό και κοινωνικό τοπίο".

Προφανώς, το «Τσέχικο management»... με τις πινελιές Μελισσανίδη σε αυτό, θα θεωρεί πρότυπο “management, σε σχέση με τις υπό κατάρρευση ελληνικές επιχειρήσεις και την χρεοκοπημένη κοινωνία, που ζει πέντε χρόνια τώρα μια ανθρωπιστική τραγωδία, το να εισπράττει ο κος Ziegler 36 χιλιάρικα καθαρά τον μήνα, χωρίς να υπολογίζουμε τα πιθανά bonus ή αυτά που του πληρώνει η εταιρεία για το ενοίκιο της πολυτελούς οικίας του, για το ακριβό αυτοκίνητο κλπ.

Θεωρείται πρότυπο “management” ο ως άνω κύριος να λαμβάνει "μισθό Ντράγκι" και την ίδια ώρα ο ΟΠΑΠ να απολύει εργαζόμενους και μάλιστα χαμηλόμισθους (350 άτομα μέχρι τώρα).     

Ο κύριος διευθύνων και πρόεδρος "οχυρώθηκε" στον δημοσιογραφικό διάλογο, πίσω από την έγκριση των μετόχων της Emma Delta και του διοικητικού συμβουλίου.

Δεν μπήκε, όμως, στον κόπο όταν μιλούσε μιάμιση ώρα για τις μακρόπνοες δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, που ετοιμάζει ο ΟΠΑΠ για να στηρίξει την χώρα, τον αθλητισμό και τη νέα γενιά της, να μας εξηγήσει αν υπάρχει πλουσιότερος από αυτόν μισθωτός στην χρεοκοπημένη Ελλάδα. Το ίδιο όμως ερώτημα οφείλει να απαντήσει ο Πρωθυπουργός που μας τον έφερε, εάν δηλαδή κατά την γνώμη του αποτελεί πρόκληση/σκάνδαλο ή όχι, ο επικεφαλής μιας εταιρείας ακόμα και ιδιωτικής να εισπράττει διπλάσιο μισθό από το άθροισμα των απολαβών του Πρόεδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού.      

Επειδή κατά τα λοιπά, τα VLTs (τα περίφημα φρουτάκια) φαίνεται ότι δεν τα κέρδισε.

Επειδή οι 24 εταιρείες στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται στην online αγορά στοιχήματος.

Επειδή δεν αποκατέστησε τις σχέσεις συνεργασίας με το δίκτυο των πρακτόρων, το οποίο εξακολουθεί να βράζει κατά της διοικήσεως του Οργανισμού.

Ερωτάται ο κος Πρωθυπουργός:

  • Για ποιο λόγο μια κερδοφόρα εταιρεία, μια εταιρεία δηλαδή που δεν περιμένει να σωθεί από τον επικεφαλής της, μια εταιρεία μονοπώλιο στον κλάδο της που ελέγχει το 67% της αγοράς τυχερών παιχνιδιών, πρέπει να καταβάλλει κάθε μήνα “μισθό Ντράγκι” στον επικεφαλής της;  

 

  • Είναι αλήθεια ότι ο κ. Ziegler, χωρίς τα bonus και χωρίς τις προαναφερθείσες παροχές, εισπράττει τον χρόνο 432 χιλιάδες ευρώ;  

 

  • Είναι αλήθεια ότι ο ΟΠΑΠ, που έφτιαξε σε κάθε πόλη ένα στάδιο και σε κάθε χωριό ένα γυμναστήριο, όσο ήταν κρατικός, τώρα μέσα σε ένα εξάμηνο: απέλυσε 350 υπαλλήλους, μηδένισε στο τέταρτο τρίμηνο του 2013 όλες τις χορηγίες και τα διαφημιστικά κονδύλια, φουσκώνοντας εκ τούτου κατά 25 εκατ. ευρώ τα κέρδη της εταιρείας στο τελευταίο τρίμηνο του 2013 (προκειμένου να λάβει έτσι ο εν λόγω «manager» και τα σχετικά bonus);  

Ο ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος