Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος:  «Η μυστική διπλωματία είναι και πάλι εδώ. Τι γυρεύει στο «παζάρι» για το όνομα, η «γριά αλεπού» Μέρκελ; Αληθεύει ότι η Ελληνική Κυβέρνηση δεν έχει  αντίρρηση;

Με μια ερώτηση αποκαλυπτική προς τους δύο συμπρωθυπουργούς Σαμαρά και Βενιζέλο, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ανατροπής, αναδεικνύει όσα πίσω από την «πλάτη» του Ελληνικού λαού» και εις βάρος της Μακεδονίας, βρώμικα και προδοτικά παιχνίδια παίζονται.

Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Ανατροπής, Νίκος Νικολόπουλος καταθέτοντας στη Βουλή την παρακάτω ερώτηση, δήλωσε τα εξής στους Κοινοβουλευτικούς συντάκτες:

«Καθώς η Ιστορία διδάσκει ότι τίποτα δεν διδασκόμαστε από την Ιστορία και επειδή εκείνοι που οφείλουν να διδάσκονται πρώτοι, είναι οι κυβερνώντες και ιδιαιτέρως ο Αντώνης Σαμαράς, οφείλει να ανατρέξει στα συμβάντα του 1993, όταν με βάση το Μακεδονικό «έριξε» την κυβέρνηση της Ν.Δ. του Κων. Μητσοτάκη.

Ας γνωρίζει λοιπόν, ο Πρωθυπουργός και ο Συμπρωθυπουργός, ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως «τραγωδία» και όχι ως «φάρσα».

Το όνομα της μιας και μοναδικής Μακεδονίας δεν επιδέχεται «κουρέματος» και επιλεκτικής χρεοκοπίας, από καμία «ανάδοχο» Μέρκελ και κανένα Σαμαρά.

Ο Πρωθυπουργός μετά τα αντεθνικά μνημόνια «δημοσιονομικής προσαρμογής», προπαρασκευάζει τώρα και τα μνημόνια προσαρμογής των εθνικών μας θεμάτων στα «γούστα» της κ. Μέρκελ.

Να γνωρίζει όμως, ότι, το δάκρυ του Εθνάρχη για την Μακεδονία μας, θα γίνει «χείμαρρος» που θα καταπνίξει τον ίδιο και τους συνεταίρους του, σε περίπτωση που συμφωνηθούν τα «βαφτίσια» των Σκοπίων».

Γ. Κανελλάκης: «Μας ανησυχεί ότι οι Σαμαράς και Βενιζέλος μέρες τώρα ποιούν την νήσσαν.

Έχει όντως αναλάβει ο Οικουμενικός Πατριάρχης ρόλο διαμεσολαβητή

για την αναγνώριση της “ψευδο-Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας”;»

Τέλος, ο εκπρόσωπος τύπου του ΧΡΙ.Κ.Α. Γιώργος Κανελλάκης μιλώντας σε ραδιοφωνική συνέντευξη, μεταξύ άλλων είπε:

«Η μυστική διπλωματία είναι και πάλι εδώ και ο ελληνικός λαός μαθαίνει από σπόντα τα του οίκου του… Ζητάμε από τον Υπουργό Εξωτερικών Ε. Βενιζέλος να διαψεύσει τα αναγραφόμενα στον τύπο περί πίεσης προς την Ελλάδα για να συρθεί σε λύση που θα ικανοποιεί τη μυθομανία του Γκρούεφσκι, και του «συμμάχους» επέκεινα του Ατλαντικού. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από πηγές που έχουν γνώση των επιδιώξεων αυτών, καταβάλλεται προσπάθεια να αναγνωρισθεί η μη αναγνωρισμένη από καμία Εκκλησία «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία»! Ήδη έχουν βολιδοσκοπήσει τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και ακόμα κάνουν λόγο πως «ρόλο για την αποδοχή, όχι μόνο από την Ελλαδική Εκκλησία αλλά και από άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες, έχει δυστυχώς αναλάβει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η επιχείρηση αναγνώρισης «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας» αποβλέπει στο να αποτελέσει μοχλό πίεσης για να αναγνωρισθούν τα Σκόπια με ονομασία στην οποία θα περιέχεται η λέξη «Μακεδονία»!

Μας ανησυχεί ότι οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος μέρες τώρα σιωπούν… και ποιούν την νήσσαν!!!»

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής!

Θέμα: Τι γυρεύει στο παζάρι για το όνομα η «γριά αλεπού», η Μέρκελ;

Η μυστική διπλωματία είναι και πάλι εδώ. Το όνομα που λέγεται σε αυτήν τη φάση είναι το «Βόρεια Μακεδονία». Αφήνουν να εννοηθεί ότι η Ελληνική Κυβέρνηση δεν έχει αντίρρηση!

Πολύπλευρη είναι η πίεση που ασκείται για να κλείσει η… εκκρεμότητα της ονομασίας των Σκοπίων. Και δεν είναι μόνο το ότι από την περασμένη Δευτέρα ξεκίνησε ένας ακόμη γύρος συνομιλιών από τον εδώ και αμέτρητα χρόνια διαπραγματευτή – εκπρόσωπο του ΟΗΕ κ. Νίμιτς, είναι και το ότι στη μέση μπήκε ξαφνικά, από το πουθενά, η γερμανίδα καγκελάριος κ. Μέρκελ. Και την παρέμβαση αυτή δεν τη μάθαμε από τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά ή από τον πολυπράγμονα υπουργό Εξωτερικών κ. Βενιζέλο, αλλά διέρρευσε από γερμανικές εφημερίδες, χωρίς όμως η κυβέρνηση να εξηγήσει αν ζήτησε η ίδια την ανάμειξη της Μέρκελ και για ποιον λόγο. Η μυστική διπλωματία είναι και πάλι εδώ και ο ελληνικός λαός μαθαίνει από σπόντα τα του οίκου του… Το όνομα που λέγεται σε αυτήν τη νέα φάση είναι το «Βόρεια Μακεδονία», για το οποίο αφήνουν να εννοηθεί ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει αντίρρηση!

Σε εξέλιξη, όμως, βρίσκεται και μια άλλη μορφή πίεσης προς την Ελλάδα για να συρθεί σε λύση που θα ικανοποιεί τη μυθομανία του Γκρούεφσκι, και το μακρύ χέρι βρίσκεται πέραν του Ατλαντικού. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από πηγές που έχουν γνώση των επιδιώξεων αυτών, καταβάλλεται προσπάθεια να αναγνωρισθεί από την Ελλαδική Εκκλησία η μη αναγνωρισμένη από καμία Εκκλησία «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία»! Ήδη έχουν βολιδοσκοπήσει τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο για το κατά πόσο θα μπορούσε να στηρίξει μια τέτοια κίνηση, αλλά την απέρριψε ασυζητητί.

Πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και δεν θέλουμε να τις πιστέψουμε κάνουν λόγο πως «ρόλο για την αποδοχή, όχι μόνο από την Ελλαδική Εκκλησία αλλά και από άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες, έχει δυστυχώς αναλάβει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η επιχείρηση αναγνώρισης «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας» αποβλέπει στο να αποτελέσει μοχλό πίεσης για να αναγνωρισθούν τα Σκόπια με ονομασία στην οποία θα περιέχεται η λέξη «Μακεδονία»!

Επειδή «Ο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΜΟΣ" ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΧΑΓΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟΥ»! τουλάχιστον α υτό ισχυρίζεται ο Διευθυντής του Εθνικού Μουσείου Ιστορίας της Βουλγαρίας στην τελευταία ανάλυση της εφημερίδας Parapolitika, γνωστός ιστορικός Μποζιντάρ Ντιμιτρόφ και αυτολεξεί καταγράφει ο τύπος των Σκοπίων, τα όσα δήλωσε ο Βούλγαρος ιστορικός προκαλώντας σάλο στα Σκόπια: "Νομίζω ότι επειδή ο Μακεδονισμός επιβλήθηκε δια της βίας, θα πρέπει να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα η Χάγη ή το Στρασβούργο για να χαρακτηριστεί ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας",

Επειδή ο Ντιιτρόφ ισχυρίστηκε επίσης, ότι: «το δήθεν "μακεδονικό έθνος και γλώσσα" δημιουργήθηκαν το 1944, κατά τη διάρκεια της δικτατορίας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γιουγκοσλαβίας, όπως τη χαρακτήρισε, με πολλά θύματα»!

Και ακόμη ότι : «τα ονόματα πάνω από 240.000 Ελλήνων των Σκοπίων, που διαβιούν ακόμη εκεί, αλλάχτηκαν υποχρεωτικά στις καταλήξεις τους ώστε να σκοπιανοποιηθούν και ακόμη και σήμερα δεν επιτρέπεται η επαναφορά τους».

Τέλος, καταγγέλει ότι: «Δεν λείπει η τρομοκρατία και οι τιμωρίες και οι εναντίον όσων αρνούνται τον ψεύτικο "Μακεδονικό" έθνος, όπως ο νόμιμος Αρχιεπίσκοπος Αχριδών και Σκοπίων Ιωάννης, ο οποίος σέρνεται από φυλακή σε φυλακή, ο οποίος δεν αναγνωρίζει ψευδο"Μακεδόνες" και ψευδο"Μακεδονική" Εκκλησία»!

Επειδή το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος -πιστεύει ακριβώς τα ίδια άλλωστε που πρότεινε και η Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα, δηλαδή πω πρέπει να μπει στο περιλάλητο "αντιρατσιστικό", η εξής “διάταξη” :«όποιος αμφισβητεί την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και των Μακεδόνων ή αναγνωρίζει άλλη "Μακεδονία", να τιμωρείται βαριά από τον νόμο»!

Προτείνει μάλιστα Τα δε χρήματα αυτών των ποινών, να πηγαίνουν για τη συνέχιση του Αρχαιολογικού και Ανασκαφικού Έργου στη Μακεδονία μας!

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε κύριε Πρωθυπουργέ και κ. Υπουργέ Εξωτερικών:

1ον. Έχετε γνώση όλων των ανωτέρω πληροφοριών στο Γραφείο του Πρωθυπουργού καθώς και στο Υπουργείο Εξωτερικών; Μετά τις έρευνες σας διαπιστώσατε εάν αληθεύουν ή όχι τα ως άνω δημοσιεύματα;

2ον. Πιέζεστε όντως από την κ. Μέρκελ να αποδεχτείτε το Βόρεια Μακεδονία;

3rdν. Έχετε ‘’βολιδοσκοπηθεί’’; Τι απαντάτε και πως θα απαντάτε σε αυτές τις πιέσεις; Θα αποδεχτείτε τελικά το «Βόρεια Μακεδονία»;

4ον. Γιατί δεν έχετε στείλει μέχρι σήμερα μια διάψευση στην εφημερίδα ‘’ΤΟ ΠΑΡΟΝ’’ η οποία από τις 3 Αυγούστου που έχει δημοσιοποιήσει όλες αυτές τις απαράδεκτες και προδοτικές μυστικές συμφωνίες;

5ον. Μήπως έχετε σκεφτεί να ηγηθείτε, εσείς προσωπικά ο Πρωθυπουργός, μιας πρωτοβουλίας των Πανεπιστημίων μας και των Μουσείων μας, για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Ελλήνων των Σκοπίων με θέμα: Πότε, γιατί και πως έγινε η κατασκευή του ψεύτικου έθνους;

6ον. Ζητήσατε εσείς και ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εξωτερικών, ενημέρωση από τον Οικουμενικό Πατριάρχη για το εάν όντως έχει αναλάβει ρόλο, αναγνώριση της δήθεν «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας», που υπονομεύει τον εθνικό αγώνα των Ελλήνων , στην υπεράσπιση της μίας και μοναδικής Ελληνικής Μακεδονίας;

Ο ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος