Loading...
 Start Page
ΦΟΒΕΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΕΡΙΟΥΧΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΜΕ ΚΑΜΜΕΝΟ- ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ- ΚΟΥΙΚ. Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ  ΤΩΝ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ.

Ο Πρόεδρος της συμμαχίας των ΑΝΕΛ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Βουλευτές μαζί τους Βουλευτές του Άρματος Πολιτών και του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, θα επανακαταθέσουν τις επόμενες ημέρες, μία πλήρη πρόταση νόμου για την προστασία και το δικαίωμα στην δουλειά του Έλληνα περιπτεριούχου.

Η τροπολογία που πρώτος υπογράφει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος, μπαίνει ασπίδα απέναντι στην «επίθεση», που το καρτέλ των πολυεθνικών καπνοβιομηχανιών έχει εξαπολύσει συστηματικά με αρωγό την συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου εναντίων τίμιων επαγγελματιών ώστε να βάλουν τελικά στο «χέρι» τα ελληνικά περίπτερα τα mini market, τα ψιλικατζίδικα κ.λπ. με την δημιουργία μεγάλων αλυσίδων χιλιάδων σημείων πώλησης, καπνού κ.α.

 

Αυτό αποφασίσθηκε κατά την συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι της Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Περιπτερούχων, Ψιλικών Ειδών και Καπνού, με την νέα μεγάλη, εθνική, δημοκρατική συμμαχία.

 

Μετά την συνάντηση ο Π. Καμμένος είπε:

«Δεσμευόμαστε ότι θα επανακαταθέσουμε το σχέδιο νόμου για το θέμα των περιπτέρων. Είναι ξεκάθαρο πια, ότι η κυβέρνηση κινείται υπέρ του συμφέροντος των λαθρεμπόρων τσιγάρων.

Στα ίδια πλαίσια κινείται και η τρόικα η οποία ήδη μέσω e-mail επιβάλλει νέους φόρους στα τσιγάρα.

Από τους φόρους στα τσιγάρα το κράτος εισπράττει το 10% και το 90% οι λαθρέμποροι.

Εν γνώσει της η κυβέρνηση πηγαίνει σε τέτοια λύση, θα μας βρει απέναντι.

 

Ο Νίκος Νικολόπουλος κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του ενημέρωσε για τις πολλές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις (ερωτήσεις) που έχει κάνει ως πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ακόμα υπογράμμισε: «Είναι αναγκαία η διαρκής διαβούλευση με τους αρμόδιους κοινωνικούς φορείς και η προετοιμασία μιας ολοκληρωμένης πρότασης για την ουσιαστική μεταρρύθμιση του καθεστώτος εκμετάλλευσης και λειτουργίας των περιπτέρων. Μία πρόταση που θα διαπνέεται από σεβασμό στο περιβάλλον, στη δημόσια υγεία, στο δημότη, στον δικαιούχο της άδειας και στον περιπτερούχο. Οι επώδυνες συνέπειες των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών έχουν καταστήσει αναγκαία την άμεση ανάληψη στοχευμένων νομοθετικών πρωτοβουλιών με γνώμονα την εξασφάλιση ενός αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης».

Ο Τέρενς Κουίκ μίλησε για καθεστώς της ανομίας που είναι αποτέλεσμα της συναλλαγής και διαπλοκής και υπαγορεύτηκε από μεγαλοσυμφέροντα που αφορούν καρτέλ καπνοβιομηχανιών καθώς και υπεραγορές σούπερ μάρκετ.

Οι βαστάζοι του μνημονίου ως πειθήνια όργανα του ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΝΤΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΞΕΝΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, συνεχίζουν το έργο τους.

Τους καταγγέλλουμε στον Ελληνικό Λαό που μεθοδικά παραβιάζουν όλους τους νόμους, συμβάσεις και ευρωπαικές οδηγίες, εκθέτουν την χώρα μας παγκοσμίως, υποσκάπτουν τα έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου και δεν ενδιαφέρονται για την διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και της δημόσιας υγείας.

 

Τέλος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Περιπτεριούχων Γ. Δούκας κατήγγειλε πως : «Το τρίπτυχο της ανομίας της συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ βρίσκεται πίσω από την «θανατηφόρα» επίθεση που δέχονται οι Έλληνες περιπτεριούχοι και αφορά την Μικρή Λιανική.

Ως Σύνδεσμος έχουμε καταθέσει έγγραφες προτάσεις καθώς και σχετικά έγγραφα στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή της Βουλής και πρέπει να υιοθετηθούν και να ψηφιστούν από όλους τους Βουλευτές, κάνοντας το χρέος τους απέναντι στην Ιστορία αυτού του τόπου.

Δυστυχώς όμως η μνημονιακή συγκυβέρνηση έρχεται να καταργήσει περίπτερο και το λιανεμπόριο καπνικών ως κοινωνικό ευεργέτημα σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, παρότι δεν κοστίζει τίποτα απολύτως στο κράτος και θα μπορούσε να εξακολουθήσει ως ένα χρήσιμο εργαλείο κοινωνικής πολιτικής.

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος